Imatge de la web copuno.com
El gasoducte que construeix Enagás a través del camp català i que no serveix per res ja que no arribarà mai fins a França com era el projecte inicial, ha estat paralitzat al seu pas per Viladecavalls, per decisió del seu alcalde Carles Rodríguez, segons informa avui el diari digital El Punt Avui.

Assenyala el web català que la decisió l’ha pres el primer edil de la localitat vallesana, perquè ha constatat que hi ha una modificació respecte al traçat original que afecta, en opinió de l’alcalde, barrancs, rieres i camins, a més d’una possible zona protegida dins de la xarxa Natura 2000. A més de tot això, entre els raonaments que justifiquen la paralització dels treballs, assenyala que no es ajustam a les prescripcions del pla especial urbanístic (PEU).

De moment el consistori es manté ferm en la seva decisió malgrat les seguretats donades per Enagás en el sentit que restaurarà totes les zones afectades fins que no s’aprovi el PEU per part del Ministeri d’Indústria. D’aquesta manera, l’empresa de gas, rep el seu segon cop en poques setmanes, ja que fa poc van saber a través d’una carta del ministeri del ram que els treballs no arribarien, per decisió del govern gal, a territori francès, el que ha donat més raons encara als opositors a l’obra, en el sentit que és un treball inútil.

Anuncios