El alcaldballarte Jordi Ballart ha emitido la noche de este viernes una declaración pública en torno a la situación a la que ha llevado a Catalunya el intento golpista con su inconstitucional declaración unilateral de independencia.

Ballart que había advertido que dejaría la militancia socialista y la alcaldía de la ciudad si Pedro Sánchez apoyaba el art. 155, no hace mención a esa posibilidad una vez que se ha producido la situación que le llevaba, según sus propia palabras, a tomar una decisión por ética. Este cambio de rumbo queda claro cuando afirma en su declaración que “He estat, sóc i seré l’alcalde de tothom”

Declaració pública de l’Alcalde de Terrassa

Aquest divendres, 27 d’octubre, el Parlament i la Generalitat de Catalunya han fet un pas que pot tenir conseqüències molt preocupants per al present i el futur de Catalunya i de tota la gent, tan diversa i plural, que formem aquest país.

La declaració unilateral d’independència obre un horitzó d’escenaris imprevisibles i constitueix un argument molt poderós per al govern de Rajoy per avalar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i provocar, a la pràctica, la suspensió de l’autogovern de Catalunya.

Segueixo pensant que no s’hauria d’haver arribat mai fins a aquests extrems i que la política, el diàleg i el respecte continuaran essent, en les properes setmanes, els únics instruments per buscar solucions democràtiques, dignes i raonables a aquest greu conflicte polític i institucional. La solució no es troba en l’ús o en l’abús de les lleis, la policia, la fiscalia o la justícia, sinó en la política, en el més elevat sentit de la paraula.

En aquest sentit, vull remarcar l’actitud de gran responsabilitat i gran dignitat que ha tingut avui al Senat l’expresident de la Generalitat, José Montilla, que amb les seves paraules i amb el seu gest ha remarcat que a Catalunya som moltes les persones que no volem ni la DUI ni el 155 i que ens neguem a resignar-nos davant una situació tan greu i preocupant com l’actual.

És per això que, a través d’aquesta Declaració Pública, expresso una vegada més el meu compromís personal i polític per obrir tots els espais que sigui possible a favor del diàleg, de la pau i de la recerca de solucions democràtiques. En els propers dies i setmanes, actuaré en conseqüència amb aquest compromís i buscaré el diàleg respectuós i honest amb tots els Grups Polítics Municipals, amb les entitats, associacions i institucions de la ciutat i amb tots aquells col·lectius o persones que poden contribuir a construir un camí en el qual sigui possible aturar una espiral de conseqüències i reaccions nefastes i trobar fórmules sensates per a una solució impecablement democràtica.

Per altra banda, el meu compromís és també defensar amb la màxima fermesa l’autogovern de Catalunya, les institucions catalanes, la llibertat d’expressió i el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a expressar les seves posicions polítiques amb llibertat i respecte, tant en el debat públic com en les mobilitzacions o a les urnes.

Finalment, reitero també un compromís que m’ha inspirat cada dia per afrontar la meva responsabilitat a l’Alcaldia de Terrassa. He estat, sóc i seré l’alcalde de tothom, i treballaré perquè l’Ajuntament de Terrassa continuï essent sempre la casa comuna de tots els terrassencs i terrassenques, una institució compromesa i lleial amb el nostre país i les nostres institucions i molt respectuosa amb la diversitat i pluralitat de la nostra ciutat.

Terrassa, 27 d’octubre de 2017

Jordi Ballart i Pastor Alcalde de Terrassa  

Foto de archivo Terrassa en la Mira

Anuncios