Nota de premsa.- En l’època de Nadal coincideix habitualment un increment de la producció dels residus amb els reajustaments propis del servei necessaris per al gaudi dels dies festius per part dels treballadors i les treballadores. Per aquest motiu, es fa imprescindible l’elaboració d’un pla específic per garantir que el servei de neteja i recollida de residus es continua prestant de la millor manera possible. Per això, l’empresa municipal encarregada d’aquestes funcions, Eco-Equip, ha fet un reforç del personal durant aquesta campanya nadalenca. Per assegurar el compliment de les freqüències i reforçar els serveis, ha contractat temporalment un total de 55 persones, 36 de les quals seran destinades al servei de recollida de residus i les 19 restants al servei de neteja viària.

Aquestes incorporacions permetran substituir el personal de l’empresa que gaudeixi d’alguns dies festius durant aquest període i al mateix temps comptar amb recursos per fer els reforços en moments puntuals. Amb aquest increment temporal de la plantilla, l’empresa pot comptar amb entre 10 i 20 operaris addicionals en les jornades dels dies d’una major necessitat, que fonamentalment són el 23, 24, 25, 31 de desembre i l’1, 2, 5, 6 i 7 de gener.

El pla preveu tant el manteniment de les freqüències de recollida habituals, com l’increment d’aquestes freqüències en moments puntuals i en fraccions concretes. Per exemple, els contenidors de cartó es buidaran els dies 6 i el 7 de gener -al marge de la freqüència habitual- i en alguns casos s’intentarà fer dues vegades en el mateix dia. Igualment, la recollida porta a porta dels comerços també s’intensificarà, tant al centre de la ciutat com a la resta de barris. De la mateixa manera, la recollida de la fracció de resta i la d’orgànica també es reforçarà, en aquest cas, els dies 25 i 26 de desembre i l’1 i 2 de gener. I, finalment, pel que fa al vidre, l’increment de la freqüència es produirà el 24 i el 31 de desembre i el 6 de gener.

Consells per a un Nadal sostenible 

Però per poder garantir que la ciutat es mantingui en les millors condicions i aconseguir els millors resultats, és necessari que la ciutadania estigui conscienciada i que tingui una cura especial en la reducció dels residus i en el consum responsable en aquestes dates. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament també es donen consells per viure el Nadal d’una manera tan sostenible com sigui possible.

Residus 

• Evita embolcalls innecessaris per als regals

• Vés a comprar amb bossa reutilitzable, cistell o carret de compra

• Separa cada fracció i procura no llençar tots els residus el mateix dia per no saturar els contenidors

Verd Nadalenc

• Compra un arbre de Nadal procedent d’un viver controlat

• Passades les festes, deixa’l al costat del contenidor de matèria orgànica per tal de fer-ne compost • Evita utilitzar molsa, grèvol, galzeran, boix, càdec i savina

• Pots emprar fulles seques, sorra, serradures, escorça i materials reciclats

Malbaratament alimentari

• Organitza bé els menús i planifica les compres per evitar llençar el menjar

• Recorda que hi ha persones amb mancances alimentàries i que pots fer aportacions d’aliments a entitats com El Rebost

Joguines 

• Evita les joguines sexistes i bèl·liques i tria les que potenciïn la cooperació i el joc en comú

• Valora els continguts educatius dels jocs

Mobilitat

• Sempre que puguis, fes servir el transport públic i vés amb bicicleta i a peu

• Consells i recomanacions de mobilitat

• Parkings

Consum

• Evita les compres compulsives

• Fes un consum responsable, solidari i just

• Utilitza la taifa a l’hora d’anar a comprar i redueix l’ús d’envasos i bosses de plàstic

Energia  

• Evita el consum energètic elevat

• No utilitzis més il·luminació i calefacció de les que necessitis

Foto arxiu Terrassa a la Mira

Anuncios