Les autoritats sanitàries franceses informen que, des del 17 de gener, l’empresa LACTALIS INTERNACIONAL ha ampliat les mesures de retirada i recuperació a TOTS els productes fabricats a la planta de Craon (França), independentment de números de lot i de dates de fabricació, per motius de precaució. L’empresa va iniciar la retirada de diferents fórmules infantils el desembre de 2017 atès que es van associar a un brot de salmonel·losi en nens menors de 6 mesos a França.

Conseqüentment, en aquests moments l’empresa LACTALIS NUTRICIÓN IBERIA, SLU està retirant del mercat també tots els productes fabricats a la planta de Craon comercialitzats a l’Estat espanyol. Recordem que aquesta filial espanyola de la francesa ja va començar a retirar del mercat diferents fórmules infantils fabricades a França el passat 11 de desembre.

La nova mesura afecta diferents productes de les marques SANUTRI, DAMIRA i PULEVA BEBÉ, així com productes per metabolopaties (NOPHENYL) i un mòdul de nutrició a base de maltodextrina en pols.

L’empresa informa avui que el consum de productes de les marques SANUTRI DAMIRA i PULEVA diferents dels consignats en la llista és segur, atès que s’han fabricat a instal·lacions de l’Estat espanyol i no han tingut relació amb els productes afectats, fabricats a França.

Lactalis Nutrición Iberia, SLU sol·licita als consumidors que comprovin si tenen en el seu domicili algun dels productes inclosos en la llista (que queda adjunta en aquesta nota) i, en cas afirmatiu, s’abstinguin d’utilitzar-lo. I, en tot cas, consultin amb el pediatre i/o farmacèutic per procedir a la seva substitució.

Per a més informació Lactalis Nutrición Iberia, SLU ha habilitat un número d’informació a disposició dels consumidors per a resoldre qualsevol dubte: 900102336 (horari d’atenció de 8.30h a 20h).

L’Agència de Salut Pública de Catalunya està permanentment en contacte i coordinació amb les autoritats sanitàries de l’Estat (i amb AECOSAN) per al seguiment de l’alerta a través del sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF) de la Unió Europea. Així com per a la supervisió de la retirada correcta i de la recuperació dels productes afectats per part de l’empresa, que n’és responsable.

Més info: Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (Ministeri de Sanitat)

Llista adjunta

Anuncios