Nota de premsa.- Terrassa celebra aquest cap de setmana una nova edició del Carnestoltes, la 41a des de la restauració d’aquesta festa. El gruix del programa d’activitats, que organitza la Confraria de la Mascarada en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, s’inicia demà després de la suspensió de la festa infantil de Dijous Gras al Parc de Sant Jordi per l’elevat risc de nevades. Demà divendres, recorreran els carrers del Centre les més de 40 rues organitzades per escoles i llars d’infants, de les quals 22 ho faran al matí (majoritàriament entre 10.30h i 12h) i 24 a la  tarda (entre 15h i 17h).

Per aquest motiu, la Policia Municipal desplegarà un important dispositiu d’agents per garantir la seguretat dels centenars de nens i nenes que sortiran al carrer. Aquestes rues comportaran talls puntuals de trànsit al llarg del seu recorregut i el cos de Policia Municipal ha modificat els horaris i reforçat el nombre d’agents disponibles. Una actuació que es repetirà durant el cap de setmana per tal de regular el trànsit i cobrir la vigilància i la seguretat d’aquesta edició del Carnestoltes. Podeu trobar més informació de les rues escolars al web www.terrassa.cat/rues-decarnestoltes-d-escoles-llars-d-infants-i-esplais

La rua de Carnestoltes de dissabte, en la que prendran part una trentena de comparses, sortirà a les 17.45 h de l’Estació del Nord, i finalitzarà a la plaça de Clavé, passant abans pel Raval de Montserrat, on l’alcalde, Alfredo Vega; acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado; i d’altres membres de la Corporació Local; rebrà Sa Majestat el Rei del Carnestoltes “Capdetrons”, al balcó de l’Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat, 14-16), i l’hi lliurarà les claus de la ciutat. A aquesta hora està prevista l’arribada de la comparsa oficial que encapçalarà la Rua del 41è Carnestoltes de Terrassa, “Petard@s: Petem”, de l’entitat La Baixada. Prèviament, la periodista Mariona Tomàs llegirà el pregó del XLI Carnestoltes de Terrassa i l’alcalde lliurarà una placa a l’autor del cartell guanyador del Concurs de Cartells del Carnestoltes 2018, Xavier Suárez.

A més del dispositiu especial de la Policia Municipal, els serveis d’Eco Equip han activat un operatiu especial de neteja de carrers i a la zona del recinte firal on se celebrarà el ball de màscares. En aquest link trobareu el recorregut oficial de la rua de dissabte  https://goo.gl/8vxfR4

Diumenge, a partir de les 11 h, serà el torn de la Rua Infantil, en la que hi participaran una quarantena de comparses. La desfilada s’iniciarà a la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i finalitzarà a la plaça Nova, passant pel Portal de Sant Roc, el carrer Major, la Plaça Vella, el carrer de l’Església, carrer del Portal Nou i Miquel Casas. En aquest cas, el dispositiu policial comptarà, a més, amb una desena d’agents. En aquest link trobareu el recorregut oficial de la rua infantil  https://goo.gl/8zMF6c

Rua comunitària de les escoles del Districte 2  

Destaca també, per l’alta participació que aplega, la Rua comunitària de les escoles al Districte 2 que s’organitza demà divendres, a les 11.30 h, a l’espai de l’antic Mercadal del barri de Montserrat. Els alumnes de les escoles Les Arenes, Roser Capdevila, Mare de Déu de Montserrat i Salvador Vinyals, sortiran des de les seves escoles fent una rua amb animació pròpia per confluir totes a la cruïlla de l’avinguda de Madrid amb el carrer de Salamanca. Des d’allà faran l’últim tram plegats i arribaran, cap a les 11.30 h, a l’espai de l’Antic Mercadal de Montserrat, on els espera un grup d’animació per fer una petita festa, de prop d’una hora de durada.

Afectacions del trànsit durant les grans cercaviles

Les rues del cap de setmana provocaran afectacions al trànsit rodat, amb talls puntuals de circulació en diferents carrers, que també obliga a modificar els itineraris de les diverses línies d’autobusos urbans. Dissabte, entre les 16 i les 23h s’anul·laran 13 parades d’autobus del centre i funcionarà una de nova a la carretera de Martorell, entre la Rambla i el carrer d’Arquímedes.

Les més afectades seran les següents:

Rua Carnestoltes. Dissabte, 10 de febrer

• De les 16h a les 19h: tall del passeig del 22 de Juliol, entre la plaça de la Bicicleta (crta.de Rellinars) i la plaça de l’Estació del Nord, i també de la Rambla d’Ègara, entre la plaça del Doré i el carrer de Galileu. Afectarà a les línies 1,2,3,4,5,6,8 i 9, que es desviaran per la carretera de Martorell, l’avinguda d’Àngel Sallent, el Passeig del 22 de Juliol, l’avinguda de Josep Tarradellas i l’avinguda de l’Abat Marcet. Les línies 7 i H es desviaran per l’avinguda de l’Abat Marcet i l’avinguda Jaume I.

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/qsZFJm

• De les 19h a les 23h: Apertura de la circulació de vehicles en el Passeig 22 de juliol entre la plaça de la Bicicleta (ctra. de Rellinars) i la plaça de l’Estació del Nord. La Rambla d’Ègara, entre la Plaça del Doré, romandrà tancada a la circulació. Afectarà a les línies 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 que es desviaran per la carretera de Martorell, l’avinguda d’Àngel Sallent i el passeig del 22 de Juliol fins arribar a l’avinguda de Josep Tarradellas.

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/JtJwju

Rua Carnestoltes. Diumenge, 11 de febrer 

• De les 8h a les 13.30h: tall de trànsit a la Rambla d’Ègara, entre la plaça del Doré i el carrer de Galileu. Afectarà a les línies d’autobús 1,2,3,4,5,6,8 i 9 que, durant aquest període de temps es desviaran per l’avinguda de l’Àngel Sallent i el carrer de Galileu, segons la línia.

Trobareu el recorregut en aquest enllaç: https://goo.gl/m5zLjM

Trobareu aquests plànols al web http://www.terrassa.cat/ca/transit. Podeu consultar el mapa continu de trànsit que l’Ajuntament de Terrassa ofereix en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit.

Consells de seguretat

L’Ajuntament de Terrassa desplegarà durant el cap de setmana el pla especial municipal per risc creat específicament pel Carnestoltes i homologat per la Generalitat de Catalunya. El Consistori recorda a la ciutadania els consells i recomanacions de seguretat del servei de Protecció Civil, podeu consultar consells de seguretat i com tractar les situacions d’emergència al web terrassa.cat/consellsautoproteccio-carnestoltes. També podeu trobar més informació i avisos d’última hora al perfil de Twitter @trsemergencies.

Trobareu més informació sobre la celebració de Carnestoltes a la pàgina web  municipal http://www.terrassa.cat/ca/carnestoltes.

Anuncios