Avui arrenca la 7a edició dels Campionats de Formació Professional, Catskills, amb la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme, que es farà avui i demà a Castellar del Vallès. Els campionats d’FP comencen aquest mes de febrer i s’estendran fins a finals de juny. Durant aquesta edició dels campionats d’FP de Catalunya, es faran competicions de 33 especialitats diferents arreu del territori català.
Els equips que participaran a Castellar del Vallès estan formats per 16 alumnes de 8 centres diferents, que han d’utilitzar diversos materials, com ara pedres naturals o artificials, fusta i/o plàstic, substrats, gespa i plantes, per crear aquesta zona enjardinada d’acord amb el plànol i les indicacions proporcionades pel jurat. L’any que ve, els guanyadors competiran al campionat Spainskills i, en cas de guanyar medalla d’or, podran participar al Worldskills, campionat internacional d’oficis que tindrà lloc a Kazan, Rússia.
Els Campionats d’FP de Catalunya, que organitza el Departament d’Ensenyament conjuntament amb els centres educatius, té lloc cada dos anys i permet fer lluir les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.
Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories. El contingut de les proves es recull a les directrius tècniques de cada especialitat.
Catskills 2018
Enguany el Departament d’Ensenyament conjuntament amb ells centres docents organitzen campionats en 33 especialitats diferents:
SEU DEL CAMPIONAT
ESPECIALITAT
EA Pau Gargallo de Badalona
Disseny gràfic
Institut Caparrella de Lleida
Carrosseria
Institut Caparrella de Lleida
Electrònica
Institut Caparrella de Lleida
Pintura de vehicles
Institut Comte de Rius de Tarragona
Mecatrònica
Institut Giola de Llinars del Vallès
Instal·lacions elèctriques
Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona
Cuina
Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona
Servei de restaurant i bar
Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona
Forneria
Institut Pere Martell de Tarragona
Fusteria
Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat
Desenvolupament web
Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat
Suport de xarxes
Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat
Aplicacions de Software
Institut Guindàvols de Lleida
Refrigeració
Institut Guindàvols de Lleida
Lampisteria i calefacció
Institut Jaume Huguet de Valls
Mecanitzat amb fresadora i Tornejat CNC
Institut Jaume Huguet de Valls
Disseny de producte industrial – CAD
Institut La Garrotxa d’Olot
Tecnologia de la moda
Institut de Castellar del Vallès
Jardineria i paisatgisme
Institut Comte de Rius de Tarragona
Control industrial
Institut Pere Martell de Tarragona
Soldadura
Institut Pere Martell de Tarragona
Fusteria d’obra
Institut Pere Martell de Tarragona
Tecnologia de l’automòbil
Institut Salvador Seguí de Barcelona
Estètica
Institut Salvador Seguí de Barcelona
Cures i auxiliar d’infermeria i atenció sociosanitària
Institut Vall d’Hebron de Barcelona
Perruqueria
Institut Pere Martell de Tarragona
Ebenisteria
Institut Bosc de la Coma d’Olot
Programació d’aplicacions informàtiques (Programa-me)
Escola d’Art Illa de Sabadell
Il·lustració
Institut Escola del Treball de Granollers
Emergències sanitàries
Escola d’Art Floral de Barcelona
Floristeria
Institut Mare de Déu de la Mercè de Barcelona
Animació digital 3D
Institut Palau Ausit de Ripollet
Robòtica mòbil
WorldSkills Competition
WorldSkills és una organització internacional sense finalitat de lucre que de fa 50 anys organitza avui dia el campionat relacionat amb la formació professional més rellevant. En aquest campionat hi ha representades les professions i tecnologies punteres en formació professional i hi competeixen països de tot el món. L’objectiu principal de WorldSkills Competition és promoure els estudis desenvolupats en els centres de formació professional arreu del món i d’estimular alumnat i professorat de formació professional.
A la darrera edició del WorldSkills, organitzada a Abu Dhabi el passat octubre de 2017, hi van participar 7 alumnes catalans (de les especialitats de: mecatrònica, carrosseria, lampisteria i calefacció, disseny de pàgines web,  suport a xarxes i forneria). El propers 26 a 28 de setembre de 2018 a la ciutat hongaresa de Budapest, tindrà lloc el EuroSkills, en el qual aquests 4 competidors catalans integrants de l’equip Spainskills  hauran de competir amb d’altres d’arreu d’Europa.
Les inscripcions a la resta de competicions s’obriran de l’1 al 30 de març, tots dos inclosos. Per a més informació sobre aquesta edició del campionat, consulteu l’enllaç:  http://catskills.gencat.cat/ca/2018/
Anuncios