El Comitè d’Emergències Municipal s’ha tornat a reunir aquest matí a l’Ajuntament per fer seguiment de la situació i conèixer les dareres incidències després d’una nit on han continuat les precipitacions de neu a la ciutat. En aquesta reunió s’ha donat a conèixer la situació de diferents serveis a la ciutadania, estat de les carreteres, així com les mesures preses tant durant la nit, com per a les properes hores. Tots els serveis implicats han assistit a aquesta reunió per informar de la situació, així com dels dispositius organitzats des d’ahir i preparats per a les properes hores.

El CECAT ha comunicat aquest matí, que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, continua activat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), ara en fase d’Emergència.

La mobilitat i l’estat dels carrers de la ciutat, un dels aspectes més condicionats per la situació meteorològica, ha centrat bona part deles sortides dels equips del Servei de Gestió de l’Espai Públic (GEP), que ha fet un seguiment de l’estat dels carrers i un control de les diferents reserves de sal que té distribuïdes per la ciutat. Aquest servei municipal està actiu des de la tarda i vespre d’ahir, amb 120 persones treballant per a mantenir els accessos i les infraestructures en la millor situació possible. Diferents actuacions d’ofici del servei, a més d’altres derivades de trucades de Policia Municipal, han centrat la seva activitat.

Aquest matí, a causa d’un accident, la C-243 en els dos sentits de la marxa ha quedat tallada per un accident, i es preveu que es pugui tornar a obrir al transit cap al migdia. Pel que fa al servei d’autobusos, a primera hora del matí, les línies L2 i L3, a la zona de Les Arenes; L4 a Can Parellada; L5 a Can Trias i el Pla del Bon Aire; i L12 a Can Palet de Vista Alegre, no han pogut completar els seus recorreguts per l’acumulació de gel i neu en alguns punts.

Pel que fa al servei de neteja i recollida de residus d’Eco-Equip, suspès des d’ahir a la tarda, es manté inactiu ara fins les 13 h, on es valorarà reprendre l’activitat segons com evolucioni la situació meteorològica. Cal recordar, que a la reunió d’ahir a la tarda del Comitè d’Emergències Municipal ja es va decidir suspendre el Mercadal de Martí L’Humà, que s’instal·la cada dimecres a l’avinguda de Béjar, a més de comunicar a totes les entitats i clubs esportius de la ciutat la suspensió de totes les activitats esportives previstes.

Ahir ja va quedar també suspès el transport escolar a tot Catalunya i alhora es va anunciar que durant el dia d’avui els centres educatius, incloses les escoles bressol municipals, estarien en situació de no normalitat lectiva.

Anuncios