Nit De Blues! Concert sense seient!

Aquesta nit a les 22h, Billy Branch Band Feat. Demetria Taylor oferiran uns concerts de blues a la Nova Jazz Cava en el marc del 37é Festival Jazz Terrassa, 2017.

Billy Branch és considerat una figura cabdal dins del gènere del blues i la seva pedagogia. Deixeble directe del mestre Willie Dixon, amb qui va compartir escenari i gires mundials durant 6 anys, ha enregistrat prop de 200 àlbums, ha rebut 3 nominacions als premis Grammy i acumula més de 70 gires internacionals en 40 anys de carrera. Xifres d’un músic “top” a les quals cal afegir els noms dels músics amb qui ha treballat, com Johnny Winter, Lou Rawls, Koko Taylor, Eddy Clearwater, David “Honeyboy” Edwards, Sly Johnson, Lurrie Bell, Ronnie Baker Brooks, John Primer o Taj Mahal.

Un dels mèrits més destacables d’aquest incontestable del blues ha estat el d’introduir i treballar aquest gènere a les escoles d’Estats Units a través del programa “Blues in Schools Program”, una iniciativa reconeguda per la comunitat educativa a nivell internacional i que posteriorment va ser exportada arreu.

L’ambaixador del blues de Chicago dirigeix, des de finals dels anys 70, la seva pròpia banda “The Sons for Blues” amb qui ha estat capaç de mantenir l’esperit original del blues de Chicago.

A Terrassa, on torna dinou anys després de debutar-hi, serà el protagonista de la tradicional “Nit de Blues”. Aquesta vegada l’acompanyarà Giles Corey, guitarrista destacat de l’escena blues de Chicago, i Demetria Taylor, cantant col·laboradora habitual de l’harmonicista. La banda de Branch es completa amb Rafa Navas (baix elèctric), Rubén Marcet (bateria) i Víctor Jordá (guitarra), membres destacats del panorama blues d’Alacant. Ells tres formen el trio Medicine Man, amb una trajectòria de més de 20 anys.

Comparada amb Koko Taylor, malgrat la falta de parentesc, Demetria Taylor és una vocalista de veu sensual i apassionada que es manté fidel al so shuffle característic del blues de Chicago. Amb el seu disc de debut, Bad Girl (Delmark Records, 2011), la filla petita del llegendari guitarrista Eddie Taylor irromp a l’escena blusera amb una àmplia gamma de veus.

Altres actes programats en aquesta festa terrssenca del jazz

dissabte
17/03
(Q-Sport – 09:00 )
12è Jazz Terrassa Swing Stage
Classes de Lindy Hop i Balboa
Lindy Hop
37 Festival Jazz Terrassa

dissabte
17/03
(Plaça Masia de Can Turu. Viladecavalls – 12:00 0)
Concert a Viladecavalls!
Nito Figueras & Laura Simó White Pepper
Nou Cd!
Concert
37 Festival Jazz Terrassa

dissabte
17/03
(Plaça de l’Assemblea de Catalunya – 12:00 0)
Joves Talents Egarencs Feat. Carles Pineda
Concert
37 Festival Jazz Terrassa

dissabte
17/03
(Granja Catalana – 12:00 0)
The Hot Pickles Quintet
Concert
37 Festival Jazz Terrassa

Anuncios