Nota de premsa.- El grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere organitzava l’any 2002 la primera edició d’aquest Festival que va néixer amb la intenció d’oferir als joves del barri una oferta fins aleshores nul·la dins de la Festa Major organitzada per l’Associació de Veïns de Sant Pere. Des d’aleshores -només ha estat interromput durant 2 anys- han estat 15 edicions on la música local s’ha combinat amb la oferta d’altres formacions de gèneres i estils diversos.

Aquest any, el rubinenc Sergi Estella obrirà el doble concert nocturn.

Una escombra elèctrica, una raqueta de tenis amb cordes o una guitarra que treu vi són alguns dels artefactes que rasca el one man band Sergi Estella mentre porta el ritme picant una bateria amb els peus o tocant l’harmònica. Tot un espectacle.

Actualment Sergi Estella està presentant el seu àlbum debut Ho superes i et fots un LP de 10 temes enregistrat a la Bucbonera Studios. Cançons com “Fins hi tot per suïcidar-me la RENFE arriba tard” o “No trobo lloc” beuen del blues més primitiu, amb riffs estripats,  ritmes pantanosos i lletres sovint impregnades d’un humor àcid i absurd. Ja podeu trobar el seu disc a les xarxes i us convidem a descobrir aquest atípic músic que de ben segur no us deixarà indiferents. Caràcter, so orgànic i bona donsi de rock’n’roll.

El hard reggae de Thorpedians

A continuació, pujarà a l’escenari el grup Thorpedians, una banda a cavall del Vallès Occidental i el Barcelonès amb vocació de ser un revival reggae, influenciats pel rock’n’roll i el soul dels anys 60’s. Una amalgama de ritmes sincopats que després de 5 anys de silenci torna als escenaris.

Formats l’any 2005, durant la seva primera etapa van recórrer el Catalunya, Espanya i algunes paisos europeus compartint escenari amb artistes llegendaris com Alton Ellis, Derrick Morgan, Hepcat o Neville Staples. Al 2010 van publicar el seu àlbum de debut, Maximum Hard Reggae From The Top (Redstar 73, 2010) en què van marcar les bases del seu so que se situava entre el early reggae i el 2Tone.

El reu retorn al 2016 ha estat explosiu, tant en nombre de concerts com amb produccions especials al costat de grups com Bad Manners o Judge Dread Memorial). Han editat un nou EP amb el so actual de la banda Strike Back (Liquidator Music).”

Anuncios