Avui dijous, 24 de maig, a les 20 hores, s’inaugura al centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès, l’exposició col·lectiva El desig de creure, amb l’assistència de  Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Sant Cugat i la comissària de l’exposició, Cèlia del Diego.
La mostra reuneix el treball de set artistes que recorren als recursos de la prestidigitació, l’endevinació i l’aparicionisme, però també de la tecnologia i la ciència. Previ a la inauguració, a les 18.45h, tindrà lloc la performance Quan el centre tanca les seves portes a càrrec de Jordi Ferreiro.
L’exposició, que reuneix les obres de Lúa Coderch, Enric Farrés Duran, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i João Onofre, analitza les circumstàncies que rodegen la producció d’il·lusions en relació amb la percepció de la realitat i es centra en el paper que hi juga la predisposició de l’espectador a creure en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l’òptica.
Calendari d’activitats en el marc de l’exposició
 
 • Dijous 24 de maig, a les 18.45 h
Quan el centre tanca les seves portes. Acció de Jordi Ferreiro.
Entrada lliure. Aforament limitat.
 • Dissabte 2 de juny, a les 18.00 h
Aproximació a la mostra des de la màgia, a càrrec del mag Enric Magoo.
 • Dissabte 9 de juny, a les 20.00 h
Quan el centre tanca les seves portes. Acció de Jordi Ferreiro.
 • Dijous 14 de juny, a les 19.00 h
Aproximació a la mostra des de l’antropologia, a càrrec de l’antropòleg Manuel Delgado.
 • Dissabte 14 de juliol a les 19.00 h
Visita guiada a l’exposició, a càrrec de la comissaria Cèlia del Diego.
 
 
Artistes i peces
Els artistes que participen a la mostra són:
 • Lúa Coderch amb S/T [Un pensament cegat per la il·lusió], 2015; Wishful thinking, 2015; Paràbola, 2012 i Paràbola [Trileros], 2014.
 • Christian Jankowski amb Telemística, 1999; My Life as a Dove, 1996; Director Poodle, 1998 i Flock, 2002.
 • Enric Farrés Duran amb El temps és or, 2015.
 • Júlia Montilla amb Suports vivents per la fabricació d’un mite, 2013; La construcció d’una aparició, 2013.
 • Dani Montlleó amb Tot el poder de l’univers a les teves mans, 2015.
 • João Onofre amb Levitation in the studio, 2002-2007 i Ghost, 2009-2012.
 • Jordi Ferreiro amb Quan el museu tanca les portes, 2015.
 
Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura
El desig de creure és una de les mostres que formen part de l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.
L’exposició es podrà veure al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat fins el 21 de juliol i, finalment, al mes de setembre visitarà l’Arts Santa Mònica.
Properament, el Departament de Cultura presentarà l’exposició La Lliçò de Diògenes al Centre d’Art la Panera (9 juny – 15 setembre); No em va fer Joan Brossa al Centre d’Art Tarragona (14 juny-31 juliol) i Un món paral·lel al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona (15 juny- 23 setembre). Paral·lelament, continua en curs l’exposició Plou, neva, pinta al Museu d’Art de Cerdanyola (12 abril-17 juny)
Anuncios