En el marc del cicle de conferències «Quan Deixem de ser humans …», Lluís Torrens, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Magister en Anàlisi Econòmica pel Departament d’Economia de la UAB i l’Institut d’Anàlisi Econòmica dictarà una conferència que portarà per títol «Treball per a tothom? Com pot afectar-nos la robotització? ». Torrens, que a més és diplomat del Programa de Direcció general de l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa (IESE) de la UNAV i director de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, es presentarà el proper dimarts dia 29 de maig a les set de la tarda, a la seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, situada al carrer de Sant Pere, 46, primera planta de Terrassa.

«Tenim… una amenaça futura -i no gaire llunyana!- que s’automatitzi una part important de les ocupacions de la societat espanyola. Les anàlisis prospectius més prudents auguren una desaparició de fins al 12% de les ocupacions deguda a l’automatització, que repercutirà amb més intensitat en els treballs que requereixen una qualificació menor. Aquest fenomen agreujaria la dualitat, la polarització, la sobrequalificació i els alts nivells d’atur que caracteritzen el nostre mercat laboral…».

«És potser el moment de prendre la iniciativa política i posar la defensa progressista de la Reducció de la Jornada Laboral + Renda Bàsica Universal al centre d’una estratègia per construir un projecte polític a l’altura de les circumstàncies. En tant aquestes propostes són desitjables normativament -connectant a més a la tradició socialista-republicana i amb el feminisme, l’ecologisme i el decreixement-, són viables tècnicament i econòmicament, …i són en potencia factibles políticament perquè de manera objectiva beneficien a les grans majories…».

Anuncios