Nota de premsa.- La denominació d’Aula de Música tradicional terrassenca (AMTT) neix fa gairebé 3 anys de la mà de l’entitat terrassenca La Xemeneia arran de la necessitat de trobar espais d’aprenentatge i formació en la pràctica d’instruments tradicionals per acompanyar les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional. A Terrassa gaudim d’una gran massa social vinculada als grups de Cultura Popular i Tradicional. La Xemeneia va detectar que aquestes entitats incorporen la música d’arrel en les seves activitats, però en la majoria de casos els seus membres no coneixen a fons l’instrument ni el repertori i per això va començar a organitzar els cursos d’instruments tradicionals.

Després d’uns mesos de funcionament intermitent, els tallers de l’A.M.T.T. es reprenen per un acord entre La Xemeneia i la Casa de la Música de Terrassa per impulsar i gestionar els cursos de manera més professional. La Xemeneia traspassa la gestió de les inscripcions d’alumnes, la coordinació de professorat i de l’espai a la Casa de la Música de Terrassa.

Un dels protagonistes, precisament, serà El Vapor, el local de creació musical de la Casa de la Música de Terrassa que compta amb més de 350 m2 condicionats acústicament i molt còmodes per desenvolupar-hi les sessions de formació.

Entitats culturals de la ciutat com els Minyons de Terrassa i el Conservatori de Música també hi tenen una participació activa. S’han ofert per cedir-nos espais i col•laborar en l’organització de masterclasses. En els propers mesos la Casa de la Música de Terrassa establirà altres contactes amb entitats de la ciutat per estendre la mà a possibles col•laboracions.

Així mateix, l’AMTT també ofereix la possibilitat d’oferir sessions formatives a les seus d’altres entitats de cultura popular. És el cas dels Geganters de Matadepera que han demanat fer unes sessions de gralla al seu local.

Instruments catalans tradicionals

En aquesta primera prova-pilot es plantegen fins a 6 tallers diferents durant el primer trimestre del curs 2018-2019, d’octubre a desembre. Els instruments són la gralla, el tabal, la tarota, l’acordió diatònic, el violí i el sac de gemecs. La major part del professorat són músics terrassencs que desenvolupen la seva professió musical a la ciutat: Carles Llongueres, Roger Aulet, Biel Grimau, Marc Casanovas, Pere Jané, Núria Lozano i Carol Duran.

Es plantegen 11 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 persones per cada instrument, agrupades per nivell (inicial, bàsic, mitjà o avançat ) i per edats similars.

Cançons de Taverna

A més a més, dos divendres al mes hi haurà una trobada musical de caire desenfadat que hem anomenat “cançons de taverna”. Són sessions gratuïtes, obertes i optatives tant als alumnes de l’AMTT com als alumnes del Mòdul Tradicional del Conservatori de Terrassa per mirar de treballar conjuntament un repertori de cançons populars amb l’objectiu de tocar-les pels carrers o bars de la ciutat.

Aquestes trobades estaran dirigides per l’acordionista terrassenca Núria Lozano i el músic Carles Llongueres, membre dels Ministrils del Raval.

Les dates de les cançons de taverna són:

dv 19-oct

dv 26-oct

dv 9-nov

dv 23-nov

dv 14-des

dv 21-des

Anuncios