Nota de premsa.- L’Ajuntament de Terrassa, conjuntament amb les entitats del Districte 4 i el Pla de Barris de la Maurina ha organitzat un programa d’activitats en commemoració del centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, sumant-se així als actes que se celebren arreu de Catalunya per commemorar el 2018 com a l’Any Capmany (100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany i 150 anys del naixement del seu pare, Aureli Capmany). Un seguit d’activitats en les que participaran les biblioteques públiques de Terrassa així com també diferents equipaments ciutadans.

L’objectiu és difondre la figura de l’autora, acostar-la a la ciutadania i al mateix temps reivindicar i posar de relleu la seva dimensió com a escriptora. El conjunt de les activitats programades, que han comptat amb la implicació d’entitats i associacions, així com del Pla de Barris de la Maurina, es duran a terme a diversos espais i equipaments amb la intenció de seguir treballant i potenciant noves centralitats culturals arreu de la ciutat. Un programa d’activitats que es va iniciar a principis del mes d’octubre i que s’allargarà fins el proper mes de desembre.

Exposicions, espectacles musicals, clubs de lectura sobre l’autora, mostres de llibres, representacions teatrals, conferències o tertúlies literàries són només algunes de les propostes que es duran a terme durant els propers mesos al voltant de la figura i de l’obra de Maria Aurèlia Capmany. La primera de les activitats ja es va celebrar la primera setmana d’octubre i va consistir en una mostra de llibres, fotografies i projeccions de vídeos sobre l’autora en un espai ben visible de la Biblioteca del Districte 5 batejat com el Racó Maria Aurèlia Capmany. Des del 15 d’octubre també es pot visitar l’exposició sobre Maria Aurèlia Capmany a la Biblioteca del Districte 4 i demà, 23 d’octubre, es podrà veure a la Biblioteca Central l’espectacle musical “Diu i canta Maria Aurèlia Capmany” a càrrec de la cantant Carme Sansa i l’acordionista Jaume Mallofré.

Un seguit d’activitats que s’afegeixen a les que l’Ajuntament de Terrassa va promoure durant els mesos d’abril i maig d’aquest any per commemorar els 150 anys del naixement d’Aureli Capmany i que van culminar amb una festa ciutadana d’inauguració del parc d’El Patufet, un espai situat a la placeta de Miquel Utgès de Ca n’Aurell.

Sobre Maria Aurèlia Capmany

Maria Aurèlia Capmany va néixer a Barcelona el 3 d’agost de 1918. Va destacar com a novel·lista, dramaturga, assagista, pedagoga i política. Entre d’altres guardons va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la o el Joanot Martorell. Al marge de la seva activitat literària està considerada com una de les escriptores catalanes més polifacètiques, donat que a més de la narrativa, també va treballar la traducció o el teatre i l’assaig entre altres gèneres i destacà també com a activista cultural, feminista i en contra del règim franquista.

Programa

 

Dilluns 15 d’octubre a dijous 15 de novembre Biblioteca Districte 4

EXPOSICIÓ

Maria Aurèlia Capmany

Dona, escriptora i ciutadana

Exposició cedida per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Dimarts 23 octubre a les 19 h

Biblioteca Central

ESPECTACLE MUSICAL

“Diu i canta Maria Aurèlia Capmany

A càrrec de Carme Sansa amb l’acompanyament de Jaume Mallofré a l’acordió

En col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

 

Divendres 26 d’octubre a les 17.30 h

Biblioteca Districte 4

CLUB DE LECTURA DE NOVEL·LA HISTÒRICA

Comentari del llibre “Feliçment, jo sóc una dona”

Dilluns 12 de novembre a dissabte 24 de novembre

Biblioteca Districte 3

MOSTRA DE LLIBRES

L’Obra de la Maria Aurèlia Capmany

Divendres 16 de novembre a dimecres 28 de novembre Biblioteca Districte 6

EXPOSICIÓ

“Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana”

Exposició cedida per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Dissabte 17 de novembre a les 18 h

Biblioteca Districte 4

REPRESENTACIÓ TEATRAL

“Diàlegs·

Amb la direcció de Jordi Coca i actors: Anna Güell i Òscar Intente

Descripció: Versió reduïda de “Parlàvem d’un somni” que Jordi Coca va adaptar i dirigir al TNC al 2017

En col·laboració amb el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany.

Dimecres 21 de novembre a les 18 h

Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany

CONFERÈNCIA

“5 motius per reivindicar Maria Aurèlia Capmany des del feminisme”

A càrrec de Marta Nadal (comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany) i Blanca Llum Vidal.

Activitat conjunta de la Biblioteca Districte 4 i el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany

Dijous 22 de novembre a les 19 h

Biblioteca Central

CONFERÈNCIA

“Maria Aurèlia Capmany: escriptora i intel·lectual” A càrrec de Guillem-Jordi Graells

Divendres 23 de novembre a les 10.30 h

Biblioteca Districte 6

LECTURES I TERTÚLIA D’OBRES LITERÀRIES ESCRITES PER M. AURÈLIA CAPMANY

Llegim Maria Aurèlia Capmany

A càrrec del grup “Xerrem” (Coordinadora d’Associacions per la Llengua). Cal inscripció prèvia

Dijous 13 de desembre a les 18 h

Biblioteca Districte 2

LECTURES I TERTÚLIA D’OBRES LITERÀRIES ESCRITES PER M. AURÈLIA CAPMANY

Llegim Maria Aurèlia Capmany

A càrrec de Pilar Parras

Cal inscripció prèvia

Anuncios