Premsa Diputació BCN.- Un any més, l’exposició fotogràfica itinerant “Escoles d’altres mons”, tornarà a recórrer diferents municipis de la demarcació de Barcelona. Ahir a la tarda,  el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va assistir a la inauguració de la mostra a Santpedor i avui és el torn de Pineda de Mar. La comunitat educativa d’aquests municipis i la ciutadania en general podrà visitar-la fins al proper 30 de novembre.

A més de Pineda de Mar i Santpedor, els municipis que acolliran l’exposició aquest curs són Arenys de Munt, Castellbell i el Vilar, el Consell Comarcal Alt Penedès, Martorelles, Mataró, Moià, Pont de Vilomara i Rocafort, Puig-Reig, Sant Quirze del Vallès i Sant Vicenç de Castellet. Aquests 12 municipis se sumen als més de 90 que han gaudit, des del 2006, d’una mostra que ofereix a la ciutadania l’oportunitat d’apropar-se a escoles, mestres i alumnes de més de 30 països d’arreu del món a través de 50 fotografies del fotoperiodista  Kim Manresa.

La Diputació de Barcelona posa a l’abast dels ens locals aquest projecte educatiu amb l’objectiu que les escoles, els instituts i les associacions i entitats que ho desitgin puguin desenvolupar un treball de sensibilització vers el dret a l’educació. Mitjançant les emocions que desperten les fotografies, l’exposició permet treballar el valor de la solidaritat i el reconeixement de l’esforç de mestres i alumnes d’arreu del món per no renunciar-ne a aquest dret.

Al web de l’exposició s’hi ofereixen materials didàctics que poden servir d’orientacions per treballar les diferents temàtiques suggerides per les fotografies, tant si és com a punt de partida o com a complement de la visita a posteriori. A més, es posen a disposició dels ens locals materials per a la difusió, com el Catàleg de l’exposicó i aquest vídeo.

La Gerència de Serveis d’Educació, des del convenciment que les persones aprenem al llarg de la vida en diferents temps i espais educatius, ofereix als municipis interessats aquesta proposta per contribuir a generar connexions entre els dins i fora de l’escola, entre l’educació formal i no formal, enriquint l’ecosistema educatiu local, el més proper a la ciutadania, amb aquest projecte de sensibilització ciutadana.

Anuncios