Nota de premsa.- El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) presenta un cap de setmana de creació contemporània i local amb dues propostes protagonitzades per joves i dones.

D’una banda, dissabte 24 de novembre a les 20h al Teatre Alegria es podrà veure el projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry» que fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. Aquesta proposta es presenta fruit de la col·laboració del CAET i l’Ajuntament de Terrassa amb l’Institut del Teatre de Terrassa. L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

D’altra banda, diumenge 25 de novembre a les 18h al Teatre Alegria, el CAET presentarà Equilibris de les creadores Gemma Julià i Tessa Julià, interpretat per la primera i dirigit per Marta Momblant. Una producció de Cia. La Prodigiosa que relata l’experiència d’una dona que, empesa per un desig profund covat durant molt temps, als volts de la cinquantena decideix acollir un infant. Des dels primers tràmits burocràtics per ser “validada” legalment, al primer any de convivència amb un infant que té una història, la protagonista camina per una corda fluixa immersa en un procés que la capgira. 

El talent de l’Institut del Teatre capitanejat pel belga Chokri Ben Chikha a ‘AMNE(I)S(T)IA: SAY SORRY’

L’espectacle del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry» es tracta de la segona producció d’IT Teatre, dirigida en aquesta ocasió pel reconegut creador belga Chokri Ben Chikha, autor, director, ballarí, intèrpret, investigador en arts escèniques, i actualment director artístic de la Companyia Action Zoo Humain, i col·laborador de Milo Rau en la direcció artística del teatre NT Gent, a Bèlgica.

La gestió tècnica de l’espectacle va a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador i pedagògic, sorgit de l’Institut del Teatre.

El muntatge fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. El silenci per no parlar del passat més incòmode, d’etapes com el franquisme i la transició; però també el silenci per evitar parlar de problemes del present, com la immigració o l’islamisme. 

‘EQUILIBRIS’: el recorregut més íntim d’una dona per ser mare d’acollida

A Equilibris, l’escenari recrea un gran teler on la Neus, protagonista d’aquest monòleg, fila i desfila la seva trajectòria vital envers la parella i la maternitat. L’empeny l’anhel de compartir amb la seva mare, absent, el que mai haurien imaginat: la manera com ha esdevingut mare ella mateixa. Descobrim, des de l’humor, com la protagonista desmunta els valors tradicionals amb els quals va ser educada (l’ideal de parella i família) i decideix ser o fer de lloca: covar el pollet d’una altra gallina mentre ella no el pot covar.

Paraules de l’autora i intèrpret d’EQUILIBRIS

“La idea d’escriure aquesta obra va sorgir de la meva germana Tessa, escriptora i persona de teatre. Com a testimoni de primera línia de la meva vida i de totes les trifulgues que vaig viure en decidir acollir un infant, un dia em va proposar escriure un monòleg per ser interpretat per mi mateixa: ‘- Tu escriu, no pensis, no et tallis, escriu, escriu i després ja treballarem…’”

GEMMA JULIÀ

Anuncios