En un comunicado hecho público este viernes, el Centre d’Estudis Histórics de Terrassa (CEHT), ha expresado su condena total y sin fisuras a todas las violencias haciendo referencia a los bochornosos hechos de este jueves, cuando grupos de radicales de extrema izquierda, originaron graves disturbios en la Plaza Primero de Mayo de San Pedro Norte.

La entidad, sin embargo, en lugar de hacer referencia integral a estos acontecimientos, desvía su artillería a la emergente VOX que participaba en la mencionada plaza en un acto conmemorativo de los 40 años de la Consttución Española, recordando que es un movimiento de extrema derecha al que acusa de ser racista, sexista y que rompe la convivencia, Nada dice de los sospechosos antecedentes de la ultra izquierda que ayer una vez más demostró que si malos son unos, no lo son menos los otros. La historia imparcial, así lo demuestra.

Este es el comunicado de la CEHT:

Davant dels fets ocorreguts ahir al barri de Sant Pere Nord, el CEHT vol expressar la seva condemna total i sense fissures a totes les violències. 

La història del segle XX, i el què ha passat en aquesta ciutat no és l’excepció, demostra una volta més com els discursos feixistes no són compatibles amb el desenvolupament normal de les societats obertes, crítiques, plurals i democràtiques. Com a CEHT volem alertar al conjunt de la ciutadania dels riscos de permetre i tolerar aquest tipus de discursos d’odi, sexistes i racistes, que trenquen la convivència i que neguen els drets bàsics fonamentals. Qualsevol persona coneixedora del què ha suposat el nazifeixisme i que estigui al costat de les llibertats democràtiques, no pot eximir-se del compromís antifeixista que es deriva del coneixement de la història de la ciutat i del país els darrers 100 anys.

De la mateixa manera, volem solidaritzar-nos amb les persones ferides de diversa gravetat i amb les seves famílies. 

No pasarán!

Terrassa, 7 de desembre de 2018.

Anuncios