Premsa Diputació BCN- Els museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona programen per aquestes festes un seguit d’activitats per a tots els públics. Totes les propostes estan recollides a l’Agenda del portal de museus de la Diputació amb informació sobre el calendari, espais i horaris, en aquest enllaç.

Algunes de les activitats destacades són les següents:

L’Espai d’Art L’Harmonia del Museu de L’Hospitalet acull la tradicional mostra de pessebres realitzada per expositors i entitats de la ciutat que enguany arriba a la 26a edició; mentre que l’espai de Can Riera organitza un taller de maquillatge de fantasies per als més petits, el dissabte 22 de desembre, a les 11 del matí.

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa presenta la mostra “Un pessebre napolità del segle XXI” amb obres del figurinista Josep Massagué, autor de vestuari i decorats per a cinema i teatre.

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac programa el concert de Nadal, “Poemes de capçalera”, un espectacle de Miquel Pujadó amb Mari Pau Huguet, dissabte 22 de desembre, i a l’endemà, diumenge, a les 11.30 h, organitza una jornada de contes per als més petits.

El Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià programa un seguit d’activitats didàctiques monitoritzades relacionades amb la Prehistòria i la Història, el dijous 27 de desembre de 9 a 13 h.

El Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú acull el Taller infantil de Nadal “Estampa el Nadal” amb llibres vells i tinta per crear ornaments de Nadal per decorar el museu, la tarda divendres 28 de desembre de 17.30 a 18.30 h. El 30 de desembre, per commemorar el final d’any, organitza un recorregut per les 12 obres que han tingut més rellevància pel Museu durant aquest 2018. També a Vilanova i la Geltrú, el Museu Romàntic Can Papiol organitza el taller infantil “L’alcova secreta” per descobrir les tradicions en temps dels Papiol i elaborar una alcova nadalenca, seguint la moda del segle XIX¡, dissabte 29 de desembre, d’11 a 12.30 h.

El Museu Maricel de Sitges organitza el taller familiar “La Carta als Reis. La Carta dins d’una arqueta”, dijous 3 de gener a les 17 h, en què els més petits realitzaran una arqueta a partir de les mostres exposades,  per dipositar-hi la carta als Reis d’Orient.

Fins el 5 de gener, regala cultura amb les propostes del CCCB. Aprofita els descomptes en els preus dels carnets d’«Amics CCCB». Ser Amic del CCCB et permet accedir a una sèrie d’activitats exclusives i a gaudir de la programació cultural del CCCB de franc. Sense oblidar l’amplia oferta d’activitats nadalenques al Palau Güell.

En paral·lel, el Museu Marítim de Barcelona ofereix una ampli programa d’activitats i tallers per als més menuts durant el Nadal. Sense oblidar que els 52 museus de la Xarxa Local conformen tots plegats un dels museus més grans de Catalunya!

Igualment no deixeu de visitar les exposicions vigents de Cultura de la Diputació de Barcelona:

Exposicions vigents de Cultura – Diputació de Barcelona

Exposicions Itinerants

Catifes de ciment. L’art de la rajola hidràulica a Catalunya

Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. Fins al 5 de gener

Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA

Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú. Fins al 6 de gener

Xilografies. La fusta feta imatges. L’auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII – XXI

Museu de Granollers. Fins al 6 de gener

El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura

Museu d’Art de Cerdanyola. Fins al 13 de gener

De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut

Museu Abelló de Mollet del Vallès. Fins al 19 de maig

Properament:

Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA

Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès. Del 17 de gener al 10 de març.

Exposició Virtual

Papers de teatre

Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona

Anuncios