Dimarts 19 de febrer de 2019, a les 19:00h

Presentació del llibre El Congrés de Sants de 1918

editat per la Fundació Salvador Seguí, a càrrec d’Emili Cortavitarte, 

que també explicarà els objectius i les activitats 

del centre d’estudis llibertaris que presideix

Coorganitzen: SAD CGT Terrassa i Grup d’Opinió d’Amics de les Arts

Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Carrer de Sant Pere, 46, primera planta – Terrassa  

El Primer Congrés de la Confederació Regional del Treball de Catalunya (CRTC), també conegut com a Congrés Obrer de Sants, va ser una important reunió de l’obrerisme català que va tenir lloc a l’Ateneu Racionalista del carrer Vallespir de Sants (Barcelona) del 28 de juny a l’1 de juliol de 1918.

Aquest congrés comença a posar en pràctica els acords presos en el Congrés fundacional de la CNT de 1910 —que no s’havien dut a terme a causa de la desorganització interna provocada per la forta repressió que l’obligà a treballar algun temps en la clandestinitat— i seria el detonant de l’enfortiment de l’anarcosindicalisme a Catalunya i a l’estat espanyol, representat per la Confederació Nacional del Treball. El Congrés de Sants va ser determinant per les resolucions d’organització que es van aprovar i també pel gruix de treballadors i militants que s’hi van implicar, un total de 164 delegats representant a 73.860 associats de 153 societats obreres i sindicats de les principals comarques de Catalunya.

Anuncios