El Parc de Sant Jordi es tancarà la nit del 23 de juny per segon any consecutiu

Nota de premsa.- L’Ajuntament de Terrassa informa aquests dies a la ciutadania de les normes i recomanacions per gaudir d’una revetlla de Sant Joan segura. En el web municipal http://www.terrassa.cat/revetlles-de -sant-joan s’hi troben els consells d’autoprotecció sobre pirotècnica, fogueres i altres relatius a la prevenció d’incendis forestals, a més del ban “Fogueres de Sant Joan”, dictat per l’alcalde, Jordi Ballart. Una informació de la qual també se’n fa difusió a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del compte de Twitter del servei municipal de Protecció Civil @trsemergencies.

Enguany, i per segon any consecutiu, l’Ajuntament tancarà el Parc de Sant Jordi a partir de les 21 h de dissabte, 23 de juny, amb excepció d’una zona acotada prop de la plaça del Doctor Zamenhof. Es vol preservar el caràcter històric del jardí i l’edifici de la Masia Freixa amb una mesura preventiva per evitar qualsevol conat d’incendi, ja que és un jardí històric on la vegetació és delicada. Actualment, ja existeixen cartells on s’informa la ciutadania que està prohibit entrar dins els parterres, pujar els arbres i tirar petards i qualsevol altra pirotècnia dins el recinte.

Des del Consistori també es demana prudència als terrassencs i les terrassenques a totes les places públiques i parcs on hi hagi vegetació, especialment al Parc de Vallparadís. En aquest sentit, el ban dictat per l’alcalde recorda a la ciutadania que no es poden tirar petards ni encendre foc a menys de 15 metres del mobiliari urbà, de les plantes i dels arbres.

25 punts de venda de pirotècnia

L’Ajuntament ha autoritzat, fins avui, 25 punts de venda de petards. D’aquests, un total de 10 són establiments i comerços que tenen permís municipal per comercialitzar productes pirotècnics i s’ubiquen als següents llocs:

carrer del Doctor Aymerich i Gilabertó, 18

carrer de Watt, 150

carrer del Doctor Cistaré, 10

carrer de la Mare de Déu dels Socors,5

carrer d’Alexandre Galí, 77

carrer del Doctor Calsina, 266 carrer de Mira-sol, 16

carretera de Montcada, 202 carretera de Montcada, 378 carrer de Pompeu Fabra, 78

Els 15 punts autoritzats restants són instal·lacions temporals, que s’implanten a la via pública amb motiu de la revetlla, i que es troben a les següents ubicacions:

av. del Vallès amb el carrer França

av. de Can Jofresa amb el carrer de Badalona

av. del Vallès amb el carrer d’Extremadura

passeig del Vint-i-dos de Juliol amb el carrer del Mont Perdut av. de les Glòries Catalanes amb el carrer del Pablo Neruda carrer d’Icària amb el carrer de Sicília

passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’alçada del número 356 parc de les Nacions Unides amb l’avinguda de Béjar

carrer de Sabadell, a l’alçada del número 2 rambla d’Ègara, a l’alçada del número 1

plaça de la Tecnologia

plaça de la Terrassa Industrial

passeig del Vint-i-dos de Juliol amb el carrer de Puig i Cadafalch av. de Francesc Macià amb l’avinguda del Vallès

carretera de Castellar amb el carrer de Balaguer

A l’hora de comprar petards, cal tenir en compte les categories en les quals es classifiquen en funció de l’edat de la persona usuària i la potència de l’explosiu, i cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia.

Aquestes són algunes de les principals recomanacions:

No guardar cap article pirotècnic a les butxaques No tirar coets agafant- los amb la mà

No fer focs d’artifici a menys de 500 metres del bosc ni en zones amb risc d’incendi

No ficar petards dins d’ampolles o maons No llençar petards a ningú

No tirar petards dins de l’habitatge

S’aconsella recollir la roba estesa i també tancar portes i finestres per evitar el risc d’incendi

Cal tenir cura del mobiliari urbà (banc, papereres,…)

En cas que el petard no esclati, remullar-lo de seguida i no encendre’l de nou

Fogueres i seguretat

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat un ban recordant les normes que regulen l’encesa de fogueres i l’ús de pirotècnia amb motiu de la revetlla de Sant Joan. Així doncs, per garantir la seguretat de les persones i els béns públics, està prohibit encendre fogueres als carrers empedrats o asfaltats, excepte que es disposi d’un permís especial i es col·loqui sobre el paviment una capa de sorra que el protegeixi amb un gruix mínim de 10 cm.

Tampoc es podran encendre fogueres a sota de línies aèries de serveis, com ara cables de telèfon o electricitat, a menys de 15 m de façanes, vehicles aparcats, instal·lacions elèctriques o mobiliari urbà, ni tampoc a dins d’un bosc o a menys de 500 m de distància d’una massa forestal contínua o terreny de risc. No es podrà fer foc a menys de 500 metres de superfície forestal, excepte en aquells casos que comptin amb l’autorització dels Cos d’Agents Rurals.

Per fer una foguera caldrà comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulguin cremar i s’haurà de comunicar a l’Ajuntament per tal que doni el corresponent permís. El ban de l’alcalde estableix que a cada foguera hi ha d’haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat, que disposi d’aigua o extintors i que mantingui les mesures de prevenció fins una hora després de l’extinció del foc. En cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d’emergència.

Pel que fa a l’encesa de les fogueres la nit del 23 de juny, l’horari establert és entre les 22 i les 2 h de la matinada, excepte les autoritzades a menys de 500 metres de terrenys forestals, que només podran estar enceses fins a la 1 h de la matinada. Les persones que l’hagin fet seran les responsables de recollir les restes i deixar el lloc en perfecte estat.

Dispositiu de control

La Policia Municipal realitza el control de les fogueres de Sant Joan i verifica que s’ajustin a la normativa perquè no resultin perilloses per la seva mida i/o ubicació. En cas que s’hagin de retirar i/o reduir el volum, es posaran en contacte amb Gestió de l’Espai Públic. Es recorda a la ciutadania que no es podrà acumular el material a cremar fins a les 20 h del 23 de juny.

A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais, perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per a l’encesa.

Fins al dia d’avui, el servei de Via Pública ha atorgat tres autoritzacions per fogueres: una en un solar del carrer de la Castellassa (barri de Sant Llorenç); una segona a la plaça del Rector Homs (Antic Poble de Sant Pere) i una tercera a la plaça de la Font de l’Apotecari (barri de Sant Pere).

Pel que fa a les revetlles, el servei municipal de Via Pública ha rebut fins avui 17 sol·licituds de caràcter veïnal per celebrar-les a revetlla a la via pública, que són:

carrer del Comte Borrell carrer Torrent del Batlle carrer de Sant Honorat

plaça de la Font de l’Apotecari plaça de les Nacions

carrer de Sant Joan

plaça del Rector Homs carrer del Mestral

plaça de Federico GarcíaLorca

plaça de Joan Miró

carrer de Solsona carrer de Millars

plaça del Segle XX

carrer de la Castellassa

carrer de Joaquim de Paz, entre els carrers de Sant Antoni i de Garcia Humet carrer de la Mare de Déu del Mar, entre els carrers de la Mare de Déu de les

Neus i la Mare de Déu del Carme

carrer de Sant Josep, entre els carrers de Garcia Humet i del Passeig

Anuncios