Premsa Diputació BCN.- La Diputació de Barcelona impulsa la campanya institucional “Som el que som” per commemorar el Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, el 28 de juny. L’actuació s’emmarca en el suport que es presta als municipis de la demarcació de Barcelona en matèria LGTBI, i que té com a objectiu principal implementar la Llei 11/2014 – per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

La campanya de comunicació és bàsicament digital. Per això s’ofereixen diversos materials que es poden descarregar a través de la pàgina web https://www.diba.cat/web/lgtbi/campanya-2019 i així facilitar als ajuntaments la tasca de difusió entre la ciutadania. També s’ha editat una falca radiofònica i diversos vídeos de la campanya.

El lema de la campanya és “Som el que som” i va acompanyat del subtítol: “Connectem els municipis amb la diversitat sexual i de gènere. Per uns municipis orgullosos dels seus colors”. A més, s’ha creat l’etiqueta #Somelquesom per fer-ne difusió a través de les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter i YouTube).

Desplegament de polítiques locals LGTBI

La Diputació de Barcelona ha estat capdavantera en el desplegament de les polítiques locals LGTBI, prestant als ajuntaments de la demarcació de Barcelona serveis d’assessorament, recursos de sensibilització, i cooperació tècnica i econòmica per al desenvolupament de programes, projectes i actuacions encaminades a aconseguir territoris més respectuosos amb la diversitat sexual i de gènere i les llibertats que en comporta.

Durant els últims quatre anys, dins el Programa LGTBI (Polítiques d’Identitat i Diversitat sexual de Gènere), els més d’1.500.000 euros invertits s’han destinat a facilitar el disseny i la implementació de polítiques locals d’igualtat inclusives que tinguin en compte la diversitat sexual i afectiva de les persones que conviuen a les ciutats i pobles del nostre territori i, alhora, que erradiquin la LGBTIfòbia, objectius que entronquen amb la voluntat de fomentar la igualtat, la justícia i la llibertat de totes les persones de la societat, sense discriminacions.

Elaboració de Plans de polítiques LGTBI als municipis

Paral·lelament a la campanya, cal remarcar que l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona dona suport als municipis en l’elaboració dels Plans de Polítiques LGTBI amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest col·lectiu i a totes les persones que el conformen: lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals per detectar les seves problemàtiques més comunes, com el rebuig i la discriminació que reben per una part de la societat. També marca les accions i polítiques a aplicar per defensar els seus drets i garantir la igualtat i el respecte a la diversitat de tota la ciutadania.

Els objectius principals d’aquests documents són: combatre la LGTBIfòbia amb totes les seves expressions de discriminació; visibilitzar la diversitat afectivo-sexual i de gènere dels veïns i veïnes dels municipis; i incorporar la perspectiva LGTBI en les diferents àrees de l’administració pública.

En aquest sentit, en els darrers anys, s’ha donat suport tècnic a diversos ajuntaments per incorporar la perspectiva LGBTI en els seus programes municipals i, des de l’any 2017, s’ha treballat conjuntament amb 21 ens locals (17 ajuntaments: Badalona, Canovelles, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Prat de Llobregat i Esplugues de Llobregat; i 5 consells comarcals: Osona, Alt Penedès, Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental) en l’elaboració dels seus propis Plans locals LGTBI.

La Diputació de Barcelona també ofereix la “Guia per a l’elaboració de plans locals d’igualtat LGTBI”, una eina innovadora, pionera i pràctica pels municipis petits, mitjans o grans que volen dissenyar i desplegar el seu Pla Local LGTBI. La publicació es pot descarregar a través de la pàgina web de la Llibreria de la Diputació.

Propostes de la Biblioteca virtual per entendre la diversitat sexual i afectiva

Per reflexionar sobre la recerca de l’orientació sexual i la identitat de gènere, la Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona recull un seguit de recursos com per exemple llibres, pel·lícules, còmics, contes, música, arts escèniques, adreces d’interès, fons especials de biblioteques, club de lectura, etc.

Tot plegat és una mostra més de la voluntat de la Diputació de Barcelona d’arribar a les consciències de la ciutadania perquè s’entengui la diversitat afectiva i sexual també a través de la cultura.

Anuncios