Premsa Diputació BCN.- Amb l’objectiu de donar suport a les pràctiques artístiques performatives d’artistes residents a Catalunya i contribuir a la seva visibilització, el Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona organitza conjuntament amb Swab Barcelona Contemporary Art Fair la cinquena edició del programa Swab Performance.

Enguany es presentarà el cicle de performances «La màquina, l’amor i Marcel Proust» a cura de la comissària independent d’Alexandra Laudo. La proposta de Laudo investiga les relacions entre individu, tecnologia i contingut artístic, amb un programa de sis performances que tenen com a element central aparells tecnològics com ordinadors, smartphones, robots d’intel·ligència artificial, o les mascotes digitals anomenades tamagotchi.

Laudo pren com a referència simbòlica la figura de l’escriptor Marcel Proust escoltant òpera a través d’un aparell anomenat teatrófon. Proust fou un aficionat al Theatrophone, un servei de transmissió d’òperes, concerts i obres de teatre per telèfon que va estar operatiu a algunes ciutats d’Europa a tombant del segle passat i que podria ser considerat un antecessor de l’iPod o la plataforma Spotify.

Programa de sis performances

Les performances tindran lloc en el marc de la fira Swab Barcelona Art Fair que se celebra a Fira de Barcelona a Montjuïc del 26 al 29 de setembre, a càrrec dels següents artistes: Laura Llaneli, Mar Medina, Daniel Moreno Roldán, Kay Schuttel, Irene Solà + Estampa i Pedro Torres.

Laura Llaneli compon música en directe fent ús de codis de programació computacional i de programari lliure, mentre que Mar Medina presenta un treball performatiu amb una coreografia interpretada per ella i diferents aparells electrònics en escena. Moreno Roldán presenta un monòleg-concert amb un tamagotchi com a protagonista, i Kay Schuttel connecta actors i audiència a través de sis intèrprets proveïts de portàtils, mòbils i tauletes. Irene Solà i el col·lectiu artístic Estampa presentaran el resultat de la correspondència epistolar entre l’escriptora i un robot, en el marc d’una investigació sobre els processos d’aprenentatge automàtic dels robots dotats intel·ligència artificial; i finalment, Pedro Torres ha creat un itinerari a cegues per a un grup reduït de participants, que seran guiats pel relat sonor d’uns auriculars connectats al telèfon de l’artista.

Programa

Lovelace de Laura Llaneli
Dijous 26 de Setembre, 22h
Swab Opening Party
Durada aproximada: 40 minuts
Manejar el hacer líquido de forma indisciplinada de Mar Medina
Divendres 27 de Setembre, 19h
Durada aproximada: 25 minuts
Stand by de Kay Schuttel
Dissabte, 28 de setembre, 12.30h
Durada aproximada: 40 minuts
Goodbye, my sunny child (Life is brief) de Daniel Moreno Roldán,
Dissabte 28 de setembre, 17h
Durada aproximada: 15 minuts
M’has parlat i t’he dit que et vaig dir que no et digui d’Irene Solà+Estampa
Dissabte 28 de setembre, 20 h
Durada aproximada: 15 minuts
Semi-luna-negra de Pedro Torres,
Diumenge 29 de setembre, 12:30, 16.30 i 17.30 h
Durada aproximada: 40 minuts

Anuncios