Nota de premsa.- La plaça Nova acollirà una pista de gel descoberta de 420 m2,, que serà una de les principals novetats de la campanya de Nadal d’enguany i que ha estat possible gràcies a la iniciativa del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

Per a l’alcalde de Terassa, Jordi Ballart, «aquesta acció s’emmarca en la voluntat municipal de promoure el comerç a tot el conjunt de la ciutat, acollint accions i iniciatives estimulants com la del Gremi Empresarial d’Hostaleria, que de ben segur contribuiran a crear sinergies noves a la ciutat, en especial per aquestes festes». En aquest sentit, l’alcalde ha volgut agrair la iniciativa del Gremi i «el gran compromís i implicació mostrada, liderant una proposta en benefici del conjunt de la ciutat i de tota la seva ciutadania».

La pista, el muntatge de la qual està previst per a la primera setmana de desembre, comptarà amb una zona amb quatre carpes on s’ubicarà la venda d’entrades, l’àrea de patins i els serveis complementaris. Hi podran patinar fins a un màxim de 80 patinadors i patinadores al mateix temps. Comptarà amb llum i so i un servei de monitoratge que s’encarregarà de la venda de tiquets, de la gestió del material i que oferirà la seva ajuda als usuaris i les usuàries. Per part de l’Ajuntament, s’ha sol·licitat explícitament que l’equipament inclogui horaris específics i els mitjans necessaris per a que persones amb capacitats diverses en puguin gaudir plenament. Els detalls d’aquesta proposta, s’anunciaran properament.

Les persones usuàries tindran a la seva disposició 225 parelles de patins de diferents talles, patins especials per als més petits i 8 pingüins per ajudar els infants a mantenir-se drets. Els patinadors i les patinadores que ho desitgin també tindran cascs a la seva disposició i hauran d’utilitzar guants de manera obligatòria, que caldrà que portin de casa.

La campanya de Nadal comptarà amb 514 punts de llum

A finals d’octubre van començar els treballs per instal·lar l’enllumenat i l’ornamentació de Nadal als diferents punts de la ciutat. Durant aquestes festes, Terrassa comptarà amb un total de 514 punts de llum. Enguany, l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb els eixos i associacions comercials per incrementar tant la qualitat com el nombre d’elements lumínics. Tots els elements lumínics instal·lats són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir una major eficiència energètica.

Durant aquestes festes, i davant els treballs que s’estan duent a terme al Portal de Sant Roc, es substituirà la tradicional il·luminació aèria que se situava per sobre la de calçada i de banda a banda del carrer per un seguit d’elements ornamentals que se situaran a les voreres. A més, en aquest tram també s’instal·laran diferents arbres de Nadal metàl·lics i il·luminats per completar la decoració.

A més, i durant aquestes festes, també s’il·luminaran algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat que lluiran un enllumenat especial. Entre les xemeneies il·luminades trobarem les situades a la plaça Nova, la plaça Didó, la plaça de l’Anònima i la plaça de Salvador Espriu.

La instal·lació i encesa de les llums i la ornamentació de Nadal a Terrassa forma part de les diferents activitats culturals i lúdiques impulsades per l’Ajuntament durant aquests dies i s’emmarca també dins del programa de dinamització comercial al voltant de les festes nadalenques.

El Servei de Comerç de l’Ajuntament de Terrassa ha estat l’encarregat de consensuar, juntament amb els diferents eixos i associacions comercials de la ciutat, l’ornamentació i il·luminació d’aquest any a les que l’Ajuntament de Terrassa ha destinat un pressupost de 115.000 euros (10.000 euros més que l’any passat) d’aportació íntegrament municipal i destinat a l’enllumenat de Nadal i als diferents elements lumínics i d’ornamentació.

S’han instal·lat punts de llum repartits a diferents zones de la ciutat:

Al Centre històric: carrer Cremat, carrer de Gavatxons, plaça de la Font Trobada, Raval de Montserrat, carrer de la Unió, plaça de Salvador Espriu, carrer de la Rutlla, carrer del Vall, carrer de Sant Pere, placeta de Saragossa, carrer del Camí Fondo, carrer del Cardaire, carrer Nou de Sant Pere, carrer Major, carrer de la Font Vella, plaça del Doctor Ventalló, carrer de Mosterol, plaça Didó, portal de Sant Roc, plaça Vella, carrer de l’Església, carrer de

Jaume Cantarer, carrer de Joan Coromines, carrer de la Rasa, plaça del Doctor Cadevall, carrer de la Palla, carrer d’Iscle Soler i Portal Nou, Rambla d’Ègara.

A altres zones de la ciutat: Sant Pere Nord, Ca n’Aurell, Sant Pere, Ca n’Anglada, Renfe / Vint-i-dos de Juliol, avinguda de Jacquard, la Maurina, Roc Blanc, rotonda de la carretera de Martorell amb l’avinguda d’Àngel Sallent, avinguda de Josep Tarradellas, Can Roca, carrer de Colom, rotonda del Doré i plaça de Can Palet.

L’adjudicació de l’enllumenat i l’ornamentació de Nadal a la ciutat a Terrassa es fa mitjançant concurs públic. En la valoració de les ofertes intervenen les entitats de comerç mes representatives de la ciutat per tal de fixar els criteris estètics, creativitat en els element presentats, tipus de llums, o quantitat d’elements. La valoració de la part tècnica i l’oferta econòmica es fa a través de la mesa tècnica de contractació. Enguany, l’empresa guanyadora ha estat Ingeniería, Control y Transferencia de Tecnología, S.A. – ICTT. L’enllumenat nadalenc s’encendrà per primer cop el proper
30 de novembre i cada dia, fins al 7 de gener, s’encendrà simultàniament amb l’enllumenat públic i s’apagarà a les 22.30 h.

Inauguració del Pessebre

El dissabte 30 de novembre també s’inaugurarà el Pessebre situat al Raval de Montserrat. A partir de les 18 h, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat d’altres membres de la Corporació Local, inaugurarà el Pessebre de la ciutat d’aquest any.

Per desè any consecutiu, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l’encarregada de la instal·lació del pessebre. Aquest any, el conjunt representa un pessebre artístic de grans dimensions que consta d’un portal amb la seva menjadora i foc a terra, un cobert annex on guardar els estris camperols i al seu costat destaca una font d’on brolla aigua natural que desemboca a un petit estany.

L’obra construïda s’ubica en una superfície enjardinada de 40 m2. Els materials emprats han estat fusta, poliestirè expandit i extrudit, pastes de revestiment i pintures. Ricard Verdaguer i Martí ha estat l’autor del disseny i director del projecte. Per a la construcció del pessebre ha comptat amb la col·laboració de Jordi Rodó, Avel·lí Rodríguez, Antonio López, Francesc Clotet, Marcos Segura i Jordi Cirera. El Servei de Cultura i els treballadors del Servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa s’han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i de l’enjardinament de tot l’espai.

Un cop inaugurat el pessebre s’iniciarà la tradicional Cantada de Nadales a l’atri de l’Ajuntament per part de Terrassa Ciutat Coral, una entitat que agrupa diferents entitats corals de Terrassa.